GOLDEN WISH

 

Home
Eigenaar
Historie
Activiteiten
Foto's
Stambomen
Toekomst
Laatste Nieuws
Nesten
Route
Links

Toekomst

Hoewel de frequentie van fokken bij ons laag is, wordt er wel een visie gevolgd waarbij gezondheid, karakter en uiterlijk hoog in ons vaandel staan.

Gezondheid is natuurlijk een zeer belangrijke factor, het door ons gebruikt fokmateriaal heeft gecontroleerde heupen, ellebogen en ogen. Nauwgezet onderzoek in de lijnen van een beoogde combinatie kost veel tijd.

Karakter is een moeilijker te omschrijven eigenschap, als jachthond zal de Golden in ieder geval een sociale en intelligente hond moeten zijn. Daarbij mag ook een portie werklust en doorzettingsvermogen niet ontbreken.

Uiterlijk is feitelijk het eenvoudigst te omschrijven, vanwege de rasstandaard van het ras. Gelijkertijd komen er ook interpretatieverschillen aan de orde, zodat er, vanwege de verschillende meningen, best wel verschillende type Goldens worden gefokt. Het verschil in kleur, grootte en zwaarte bij de Goldens is aanmerkelijk.

De fokker, en dus ook wij, zal zich dus zeer goed een beeld moeten vormen wat de sterke punten zijn van een beoogde combinatie, maar zeker ook wat de mindere punten zijn. Wij trachten dus de optimale mix te realiseren waardoor de combinatie nakomelingen voortbrengt waarvan wij aannemen dat de drie voornoemde kerneigenschappen van de Golden het best worden nagestreefd.

2007/2008 Vanwege de zo geslaagde combinatie van Brennen x Indy is Brennen opnieuw gebruikt op een eerdere nakomeling van Indy, dus Secret. Secret is een teefje uit de combinatie Casper(Kennaird van de Woudstreek x Oprah Chekev's Golden Wish) x Indy. Haast vanzelfsprekend is Secret vrij van oogafwijkingen, ED vrij en HD vrij! Gelukkig worden ook beide honden gebruikt in de verschillende gebruiksdisciplines zoals jacht, behendigheid en GG. Een extra voordeel voor ons is dat beide honden over een mooie kleur goud beschikken. We hebben hoge verwachtingen van deze combinatie. Secret (Special Secret Golden Wish  (08-05-2005) is een echte teef met een lief, vrolijk karakter en een midden gouden kleur. In de praktijk is ze nog wat onstuimig doch goed inzetbaar, Show resultaten zijn uitmuntend. De stamboom van deze combinatie valt te bezien bij de "stambomen" pagina. Voor deze combinatie is gekozen vanwege het feit dat we bijzonder blij zijn met het resultaat van de combinatie Brennen x Indy. De pups hebben allen de eigenschappen welke wij zoeken in de Golden Retriever, zowel in karakter als op het gebied van exterieur. Het nest is ondertussen geboren, zie Pups.

2006 De laatste combinatie welke we hebben uitgevoerd is van  Brennen(Encore le Timbre d'Or) en Indy, de pups zijn nu 12 maanden en lijkt een zeer goede combinatie te zijn geworden. De karakters zijn zoals we graag willen zien; tolerant, baasgericht, will to please en onderzoekend. Tevens is het exterieur van het nest meer dan geslaagd.

Op het eerste gezicht al "viel" Els voor Brennen(Encore le Timbre d'Or(01-11-2003)), het exterieur bevalt haar enorm. Tel daar bij op de uitstraling van de hond, zijn enthousiasme in het veld en ook nog eens in bezit van de kleur vacht die ons beide bijzonder aanspreekt dan wordt de keuze verklaard. Verdere bestudering van de detailgegevens van de hond geeft aan dat er op het gebied van gezondheid er geen problemen zijn te verwachten, en tot slot blijkt ook nog eens dat er in de stambomen wel gelijke lijnen voorkomen, maar die voldoende ruim uit elkaar liggen.

Voor 2009 Wanneer alles naar wens blijft verlopen hebben we het plan om met Indy irond begin 2009 haar derde en laatste nest te fokken, met de keus voor een reu zijn we reeds volop bezig.