GOLDEN WISH

 

Home
Eigenaar
Historie
Activiteiten
Foto's
Stambomen
Toekomst
Laatste Nieuws
Nesten
Route
Links

Historie

Onze eerste hond kwam bij ons in 1969. We woonden toen in Den Helder op een flat n hoog.
Een Afghaanse Windhond, en zoals het in die tijd heel gebruikelijk was, via een advertentie in de krant! Op zich geen verkeerde hond, maar n die mij beslist niet als baas had uitgekozen. Ondanks dat we er dagelijks een uur (los) mee wandelden en in het weekend samen met een een bevriende Afghaan(hond!) naar het strand gingen bleef het zeuren. Toen een verhuizing naar een woning in zicht kwam besloten we de hond te herplaatsen. Ze is heel goed terecht gekomen. Op een bovenwoning in Amsterdam Zuid. Maar de nieuwe eigenaar ging elk weekend naar de renbaan, en dat vond de hond geweldig. Bovendien was het liefde op het eerste gezicht.

Wijs geworden, en ondertussen verhuisd naar Middenmeer, gingen we serieus op zoek naar een ander ras. Zochten contact met de rasvereniging, lieten ons goed voorlichten en bezochten de clubmatch. Een Briard (Franse Herdershond) ging het worden. Gemporteerd uit Frankrijk kwam Indra, met een fouve vacht, later kwam daar Livie bij, met zwarte vacht, van dezelfde kennel. Een fantastisch stel honden waar we heel veel plezier aan hebben beleefd. Livie had nog wel een drijvers karakter, wat op 5 december 1977 resulteerde in 3 schapen in een slootje, het ijs wat er op lag was wel sterk genoeg voor de hond maar niet voor de schapen. De schapen hebben we er gelukkig wel weer levend uit gekregen.Jammer was wel dat ze bang was voor mensen, (zonder agressief te zijn) wat best heel lastig was. Beide honden hebben, zeker voor een Briard, de zeer respectabele leeftijd van 12 jaar gehaald.

Na het overlijden van Indra in 1985, (we woonden toen in Goes) wilde we toch wel weer een hond erbij maar wel een maatje kleiner. Dus opnieuw op zoek. Zo kwam de Golden maar ook de Labrador in beeld. Maar mijn voorkeur gaat uit naar een harige hond en niet naar glad of kort harig. Dus werd het een Golden.

In juli 1986 kwam als eerste Golden: "Kevin of Bridge Four", gevolgd (11 maanden later) door "Whispering Glenrose's Hon. Gold. Wish". Daarna 2 jaar later geheel onverwachts "Chevanne Golden Wish". Met de verhuizing naar Breezand werden deze drie honden de start van onze kennel.  Dankzij hen hebben we veel ervaring opgedaan in het trainen en werken met Goldens, gecombineerd met het geluk om in de jagende wereld te komen. Maar ook via de show kregen we bekendheid, vooral Wish maar ook Kevin en Chevy brachten we regelmatig uit. Alle drie geweldige Goldens met een door en door betrouwbaar karakter. Zeker Kevin, misschien om dat hij de eerste Golden was, had en heeft een heel bijzonder plekje, nu in ons hart. Met zijn dood in 2000 kwam een eind aan onze eerste lichting Goldens.